SERVICES

ONZE DIENSTEN

Bekijk hier wat BIMMERLAB voor uw BMW kan betekenen 

DIAGNOSE & OPLOSSING

Er is een probleem aan uw wagen? Neem contact met BIMMERLAB!

Het eerste dat wij doen is een uitgebreide diagnose. Wij luisteren naar de verschillen die door u zijn opgemerkt, lezen daarna de wagen uit, om te weten welke foutcodes er zichtbaar zijn.

In veel gevallen kan op deze wijze de oorzaak worden gevonden. Het kan ook voorkomen dat er toch een diepgaandere diagnose moet worden gesteld. Wij beschikken over onze eigen middelen om software te controleren en te herstellen

Na het stellen van de diagnose gaan wij met u in overleg om het probleem te bespreken. Wij gaan altijd uit van de oplossing die financieel en de levensduur ten gunste komt. Na uw akkoord kunnen we van start om het probleem op te lossen.

 

CODERINGEN & SOFTWARE UPDATES

Hedendaagse wagens zijn voorzien van computers, dit noemen wij ECU’s. Een ECU stuurt een specifieke functie in de wagen aan, denk hierbij aan alle mogelijke motorfuncties.

Verder zijn er ECU functies voor de secundaire systemen in het voertuig, zoals de verlichting, ramen, spiegels etc.

De coderingen is het aanpassen van 1 of meerdere parameters, anders dan standaard geleverd door de fabrikant. Deze parameters kunnen wij herschrijven om zo de coderingen specifiek te schikken aan de wensen van de klant

Het updaten van software in uw voertuig is vergelijkbaar aan het updaten van een telefoon of computer. Dit gebeurt vaak met een flashbestand. Dit kan een bestaand probleem oplossen. Is een update niet voldoende, dan kunnen we over gaan tot het gebruiken van nieuwe software. Deze nieuwe software zal de nieuwe of hergebruikte modules aansturen.

BIMMERLAB

SOFTWARE SOLUTIONS AND MORE

RETROFITS

We spreken van retrofits bij het inbouwen van nieuwe opties aan uw voertuig.

Veel voorkomende wensen voor elektronisch retrofitten is het inbouwen van navigatiesystemen, carplay, camerasystemen, zetelverwarming, inbouw bluetooth voor muziek en handsfree bellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meer weten over wat mogelijk is voor jouw voortuig, neem dan contact met ons op.

CHIPTUNING

U wilt een snellere en zuinigere werking van de motor in uw voertuig. Dat is mogelijk door aanpassingen te maken aan de ECU voor het motorsysteem.

Zo krijg je op een veilige wijzen, binnen de parameters gesteld door de fabrikant van de wagen, meer koppel, vermogen en of minder verbruik per gereden kilometer.

Het is onze ervaring dat na het programmeren u direct de verbeterde prestatie van uw voertuig kan genieten.

ONDERHOUD & HERSTELLEN

Bij BIMMERLAB kan uw al het onderhoud laten uitvoeren, zoals dit is gespecificeerd door de fabrikant.

Kleine herstelwerkzaamheden kunnen wij in house aanbieden. Grotere herstelwerkzaamheden, denk aan kettingen vervangen of motorswaps enz. worden door onze vaste partners met elk hun specialisatie uitgevoerd.

SLEUTELSERVICE

BIMMERLAB is zelf gespecialiseerd om de sleutel van uw wagen te herstellen. Is herstellen niet mogelijk dan kunnen wij ook een nieuwe sleutel voor uw maken.

Wij onderscheiden ons hierin door alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Wij zijn de eerste in de Benelux die zelf het sleutelblad kunnen slijpen met onze computergestuurde CNC-machine. Dit zorgt ervoor dat wij de beste kwaliteit leveren voor zeer scherpe prijzen.

BIMMERLAB

Diagnose &
Oplossing stel
je vraag